Amningskläder - Mamma

Om Amningskläder

Bra klädesplagg för att amma

Är du, eller ska bli, en mamma så kan det vara hög tid för dig att se ut lite bra amningskläder som kan underlätta amningen av ditt barn - om du inte redan har löst den biten förstås. Är du inte helt med på vad amningskläder är för något och hur de kan underlätta din amning så är det helt enkelt kläder som speciellt är sydda och tillverkade för att användas med amning i åtanke. Kläder är tillverkade på ett sådant sätt att de inte behöver tas av när det står amning på schemat. Kläderna har hål eller veck vid brösten för att dessa lätt ska kunna blottas och amning ske utan att tröjan, toppen eller blusen tas av. Det finns lite olika modeller och varianter på hur dessa hål är utformade, det finns de plagg som har veck dären bit tyg helt enkel viks undan när det ska ammas och det finns de kläder som hålen täpps igen med hjälp av dragkedjor eller knappar. Vilken modell som passar bäst är det bara användaren själv som kan bestämma. Det kan alltså vara värt att testa ett par olika modeller av amningsplagg för att hitta modellen som känns rätt och den man trivs bäst med.

Snygga kläder för amning

Det finns oerhört många snygga kläder som har tillverkats främst för att vara till för amning men de har ändå fått stor inspiration från andra kläder som inte är speciellt tillverkade för att amma barn. Således så kan alltså kläder som kallas amningskläder se ut som helt vanliga kläder, men med undantaget att brösten blir mer lättåtkomliga för barnet. Många kända och välrenomérade märken har en egen kollektion av amningskläder som har blivit en liten sidolinje till den riktiga linjen. Allt för att modemedvetna mammor ska ha full tillgång till snygga kläder även under tiden de ammar sina barn. Kläder som har tagits fram med amning i åtanke kostar inte mer än vanliga kläder och för ett otränat öga är det väldigt svårt att se skillnad på en vanlig blus och en blus sydd för att ha på sig när det ammas, för att se skillnad på dem så måste man många gånger bli väldigt närgången och känna sig fram för hålen har gjorts på ett sådant sätt att de är väldigt svåra att se, det ska alltså inte synas att plagget är gjort för amning. Många har talat väldigt gott om kläder för amning i olika medier och på olika bloggar, även på en hel del forum så kan man höra positiva röster om hur nyblivna mammor haft en stor hjälp av bra amningskläder. Det delas både tips om märken och hur de kan användas, och vad för sorts amningsbh man ska ha under sin amningstopp för att det ska bli bra.

Amningsbh under

För att amningen ska kunna ske så bra som möjligt så ska en amnings-bh bäras under amningströjan eller blusen för att det inte ska bli problem när överdelen väl har öppnats upp. Amningsbhar finns det mängder av och de flesta märken som tillverkar kläder för amning har även en mängd olika bhar för amning att välja mellan. Många av dem har gjort en hel kollektion så att man kan få en matchande överdel och BH. Det kan vara bra att testa sig fram lite så att både toppen och bhn passar bra ihop. En amningsbh kostar inte mer än vilken bh som helst och under amningstiden så måste hursomhelst andra storlekar på bhar användas än de vanliga storlekar då brösten växer och blir större. I det här läget är det bäst att satsa på riktigt bra amningsbhar när nytt ändå måste inhandlas. Vi listar en mäng olika amningskläder och amningsbhar här hos oss som du kan ta en titt på. Kläderna kommer från några av internets bästa klädbutiker, alla kategorier. Det betyder alltså att det är klädbutiker på nätet som har ett brett sortiment av alla olika sorter kläder och då även, förstås, kläder och underkläder som är tänkta att använda vid amning. Det är inte helt omöjligt att du har besökt, eller till och med handlat, hos någon av butikerna du ser här - fast då kanske inte specifikt efter några kläder som är tänkta att hjälpa till och underlätta din amning.